Doe ook mee met
Zonnedak SchooneZon

Samen Lokaal Duurzaam.

Energiecoöperatie Nieuw-Lekkerland U.A. werkt hard aan de realisatie van Zonnedak SchooneZon. Maar liefst 730 zonnepanelen worden hiervoor geïnstalleerd op de daken van de boerderij van Damsteegt aan de Schoonenburgweg in Nieuw-Lekkerland. Zonnedak SchooneZon is een collectief zonneproject, waaraan alle inwoners van Nieuw-Lekkerland en omstreken kunnen deelnemen die woonachtig zijn in de postcodegebieden 2957, 2961, 2959, 2969, 2951, 2954, 2941. Samen lokaal duurzame energie opwekken: het kan met Zonnedak SchooneZon.

Energiecoöperatie Nieuw-Lekkerland U.A. is een initiatief van:

 • Kernoverleg Nieuw-Lekkerland/ Stichting Bevordering Leefbaarheid Nieuw-Lekkerland
 • Energie Coöperatie Molenlanden

Waarom meedoen?

Deelname is investeren in lokaal opgewekte duurzame energie. Er zijn veel voordelen om dit via de PostCodeRoosregeling te doen:

 • Samen schone energie opwekken, dicht bij huis
 • 15 jaar gegarandeerde opbrengst
 • Zonder zorgen: de coöperatie regelt alles

Heeft u zelf al zonnepanelen? Met een investering in Zonnedak SchooneZon vergroot u uw duurzame bijdrage mét een interessant rendement. Nog geen zonnepanelen of geen geschikt dak daarvoor? Profiteer zorgeloos van schone energie in de buurt!

 

Hoe werkt het?

 • De coöperatie geeft 1.100 zoncertificaten uit van €250,00 per stuk
 • Deelnemen kan door de aanschaf van één of meerdere zoncertificaten
 • De coöperatie regelt verder alles:
 • aanvraag SCE-subsidie
 • installatie van de zonnepanelen
 • aansluiting op het net
 • onderhoud, verzekering en administratie
 • vergoeding van de netto-opbrengst aan de deelnemers

 

Wat levert het op?

Winst voor milieu en klimaat !

Met zoncertificaten van Zonnedak SchooneZon draagt u, samen met dorpsgenoten, actief bij aan de opwekking van duurzame energie dicht bij huis.

Winst voor u!

U heeft met zoncertificaten van Zonnedak SchooneZon 15 jaar gegarandeerde opbrengst. De SCE exploitatiesubsidie garandeert namelijk gedurende 15 jaar een minimale opbrengst per geproduceerde kWh. Uw financiële risico is daarmee zeer laag. Bij een hogere marktprijs voor elektriciteit profiteert u extra! Zo realiseert u een mooi rendement op uw zoncertificaten.

.

Investering en te verwachten netto-opbrengst

Deelname met zoncertificaten vereist een investering van €
Dit levert gedurende de looptijd van 20 jaar naar verwachting ca. € per jaar aan netto-opbrengst op voor u als deelnemer.
In 20 jaar tijd levert het naar verwachting ca. € op.

N.B. De inschatting van de netto-opbrengst is met grote zorg berekend op basis van vooronderzoek en de zekerheid van de SCE-garantie. Er zullen echter altijd afwijkingen zijn in de uiteindelijke opbrengst. Zowel positieve als negatieve afwijkingen zijn voor rekening van de energiecoöperatie Nieuw-Lekkerland. Alles wordt naar rato van het aantal zoncertificaten verdeeld over de deelnemers. De coöperatie heeft geen winstoogmerk: aan het einde van de looptijd zal het volledige batig saldo zijn uitgekeerd aan de deelnemers.Informatiebijeenkomst

Op donderdag 23 februari was er voor alle geïnteresseerden een informatiebijeenkomst in ’t Waellant te Nieuw-Lekkerland.


Voor vragen of aanvullende informatie kunt u altijd mailen naar energiecoopNwL@gmail.com.

Schrijf u nu in voor Zonnedak SchooneZon

Wie kan zich inschrijven?

 • Inwoners van de postcodes:
  2957 Nieuw-Lekkerland
  2961 Kinderdijk
  2959 Streefkerk
  2969 Oud-Alblas
  2951 Alblasserdam
  2954 Alblasserdam
  2941 Lekkerkerk
 • bedrijven met een kleinverbruikersaansluiting (max. 3x80A).


Inschrijven kan via het formulier hiernaast.

Na versturen van het formulier ontvangt u bevestiging van uw inschrijving in uw mailbox. Dus zorg dat u uw e-mailadres juist invult. Heeft u de bevestiging na 10 minuten nog niet ontvangen, controleer dan uw spambox/ongewenste mail. Heeft u de bevestiging alsnog niet ontvangen, neem dan contact met ons op via energiecoopNwL@gmail.com.

Ja, ik ben geïnteresseerd
Met deze inschrijving bent u nog nergens aan gebonden. U ontvangt naar aanleiding van uw inschrijving een uitgebreid informatiedocument en een ledenovereenkomst ter ondertekening.